כאבים בקרסול

תוכן עניינים

כאבים בקרסול הם תופעה נפוצה שיכולה לנבוע ממגוון רחב של סיבות, לרבות פציעות אקוטיות ובעיות כרוניות. כאבים אלו עשויים להופיע אצל אנשים בגילאים שונים וברמות שונות של פעילות. במאמר זה נעסוק בסיבות השכיחות לכאבים בקרסול, על אילו בעיות רפואיות הם עשויים להצביע, מתי יש לפנות לייעוץ רפואי, וכיצד מתבצע האבחון.

כאבים בקרסול – סיבות שכיחות

  • נקע בקרסול: אחת הסיבות הנפוצות לכאבים בקרסול. נקע הוא חבלה סיבובית, הנגרמת בעיקר בזמן תנועה סיבובית לא תקינה של הקרסול. הנקע מלווה בכאב חריף, נפיחות, וחוסר יציבות בקרסול.
  • שבר בקרסול: יכול להתרחש כתוצאה מחבלה חזקה, כמו נפילה או תאונה. שבר עשוי לגרום לכאב חד, נפיחות חמורה ועיוות במפרק הקרסול.
  • דלקת בגיד אכילס: דלקת נפוצה בקרב אנשים פעילים, במיוחד רצים וספורטאים, אך יכולה גם לקרות בשל נעילת נעלי עקב, חבלה, דלקת מפרקים שגרונית ועוד. הדלקת גורמת לנפיחות בקרסול ולכאבים המחמירים בתחילת פעילות ודועכים ככל שהפעילות נמשכת.
  • שברי מאמץ: שברי מאמץ הם סדקים זעירים בעצמות הקרסול הנגרמים כתוצאה ממאמץ חוזרני המפעיל עומס יתר על הקרסול. הם נפוצים אצל אנשים העוסקים בפעילות גופנית באופן קבוע, ובפרט בקרב העוסקים בפעילויות עם אימפקט גבוה (ריצה, קפיצות). שברי מאמץ מתאפיינים בכאבים המופיעים בעיקר סביב פעילות גופנית, נפיחות ורגישות למגע.
  • תסמונת התעלה הטרסלית: מצב שבו נוצר לחץ על העצב הטיביאלי האחורי שעובר בתעלה הטרסלית באזור הקרסול, הגורם לכאב, תחושת נימול ולעיתים גם לחולשה בכף הרגל.
  • מחלה ניוונית: מחלות ניווניות כמו אוסטאוארטריטיס, יכולות לגרום לכאבים כרוניים במפרק הקרסול. המחלה נובעת משחיקה של הסחוס במפרק, והיא נפוצה במיוחד בקרב אנשים מבוגרים או לאחר פציעות קודמות.

כאבים בקרסול

מתי מומלץ לפנות לייעוץ רפואי?

ישנם מצבים בהם כאבים בקרסול עשויים להצביע על בעיות חמורות יותר, הדורשות טיפול רפואי. מומלץ לפנות לרופא במקרים הבאים:

  • כאבים חמורים או חריפים – במיוחד אם מלווים בנפיחות או עיוות של הקרסול.
  • כאבים כרוניים או מתמשכים – שאינם חולפים לאחר מספר ימים של מנוחה ו/או נמשכים שבועות.
  • פגיעה תפקודית – קושי או חוסר יכולת לעמוד או ללכת על הקרסול הפגוע.
  • כאבים המלווים בתסמינים נוספים – לרבות נפיחות משמעותית או עיוות במבנה הקרסול. כמו כן, תסמינים כמו אדמומיות או חום עלולים להעיד על זיהום או דלקת.

 

אבחון וטיפול

האבחון מבוצע על ידי אורתופד מומחה כף רגל וקרסול וכולל בדיקה גופנית מקיפה, תשאול המטופל (לגבי תסמינים, אורח חיים ורקע רפואי) וכן בדיקות דימות (MRI, CT או אולטרסאונד).

הטיפול מותאם על ידי הרופא לפי הממצאים בתהליך האבחון. הטיפולים יכולים לכלול פיזיותרפיה, משככי כאבים, נוגדי דלקת ובמידת הצורך, ניתן לטפל גם באמצעות ניתוח. היום ניתן לטפל במגוון מצבים בקרסול באמצעות ניתוחים זעיר-פולשניים, המאפשרים החלמה מהירה ויעילה, עם צלקות מינימליות.

ד״ר גיל גנוט הוא מומחה בכירורגיה אורתופדית וניתוחי קרסול וכף רגל, במגוון הטכניקות המתקדמות בתחום. למידע נוסף על כאבים בקרסול וקביעת פגישת ייעוץ עם ד״ר גנוט חייגו למספר הטלפון בתחתית העמוד.

מאמרים אחרונים