תסמונת צביטה בקרסול: תסמינים, אבחון וטיפול

תוכן עניינים

תסמונת צביטה הוא שם כולל לפגיעות שיכולות להופיע במפרקים שונים בגוף, המתאפיינות ברקמה ש״נתפסת״ או ״נצבטת״, מצב המתבטא בפגיעה בטווח התנועה. בקרסול, ״הצביטה״ לרוב נגרמת בשל תפיסת מעטפת הקרסול, או בעקבות רקמה צלקתית בקדמת הקרסול, בין שתי עצמות המפרק.

תסמונת צביטה בקרסול: שני סוגים עיקריים

יש שני סוגים של צביטה בקרסול:

צביטה קדמית – נגרמת בעיקר בשל רקמה צלקתית (לאחר נקע או שבר) או זיז עצם, ש״נצבטים״ בזמן תזוזה ומפריעים לתנועה תקינה של המפרק.

צביטה אחורית – נגרמת בשל עצם עודפת בחלק האחורי של הקרסול. במקרים מסוימים, הצטברות של רקמה שהתפתחה כתוצאה מדלקת כרונית יכולה גם כן להוביל לצביטה אחורית.

תסמינים של תסמונת צביטה בקרסול

אם מדובר בצביטה קדמית, אז התסמינים יהיו בעיקר כאבים בקדמת הקרסול או בצדי המפרק. אם זו צביטה אחורית, אז הכאב יורגש בהתאם לכך בחלקו האחורי של הקרסול, ובעיקר בתנועת כיפוף (פוינט). בשני המצבים, המטופל יסבול גם מפגיעה בטווח התנועה של הקרסול.

תסמונת צביטה בקרסול

אבחון וטיפול

תהליך האבחון כולל בדיקה גופנית של הקרסול הפגוע, ובדיקות דימות, כמו MRI.

גם בצביטה קדמית וגם באחורית נטפל ראשית באמצעים שמרניים: פיזיותרפיה, שימוש בתומכי קרסול, תרופות נוגדות דלקת, זריקות לקרסול (סטרואידים, PRP), מנוחה וחזרה מותאמת לפעילות גופנית.

אם האמצעים השמרניים לא שיפרו את המצב, ניתן לשקול טיפול ניתוחי. לרוב, הניתוח מבוצע בגישה זעיר פולשנית (ארטרוסקופיה), באמצעות חתכים זעירים, דרכם מוחדרת מצלמה קטנה למפרק. במהלך הניתוח מנקים את המפרק, מסירים את הרקמה הצלקתית, ומשייפים בליטות גרמיות הגורמות לתסמונת. לניתוח בגישה זעיר-פולשנית יתרונות רבים, לרבות סיכון נמוך לסיבוכים וזיהומים, והחלמה מהירה וקלה יותר, בהשוואה לניתוח פתוח.

טיפול ניתוחי אצל ד״ר גיל גנוט

ד״ר גנוט הוא מומחה בכירורגיה אורתופדית ובניתוחי כף רגל וקרסול, ובעל ניסיון רב בביצוע ניתוחים מתקדמים מסוגים שונים, לרבות ניתוחים לטיפול בתסמונת הצביטה. ד״ר גנוט עבר הכשרה בביצוע ניתוחים אלה במהלך השתלמות העמיתים שביצע באוסטרליה ובשווייץ. לתיאום פגישת ייעוץ עם ד״ר גנוט השאירו פרטים מטה, ואנו נחזור אליכם בהקדם.

מאמרים אחרונים